Kon­fi­gu­ra­cja falown…

Notifications 
Cle­ar all 

Kon­fi­gu­ra­cja falow­ni­ka dla róż­nych napięć fazowych

WoJu
(@woju)
Nowy użyt­kow­nik

Wg. obser­wa­cji falow­nik gene­ru­je prąd rów­no­mier­nie dla każ­dej z faz. Napię­cia w mojej sie­ci (rozu­mia­nej jako sieć dys­try­bu­cyj­na) nie są rów­no­mier­ne. Jed­na z faz ma spo­ro mniej­sze napię­cie (pew­nie pod­łą­czo­nych wię­cej odbior­ców jednofazowych).

Czy ist­nie­je moż­li­wość moż­li­wość zwięk­sze­nia gene­ro­wa­ne­go prą­du na jed­nej fazie kosz­tem innej fazy ?

Temat istot­ny gdy falow­nik eks­plo­ato­wa­ny jest w sie­ci gdzie obra­ca­my się w gór­nych dopusz­czal­nych pozio­mach napięć blo­ku­ją­cych pra­cę falownika. 

Cytat
Roz­po­czę­cie tema­tu Opu­bli­ko­wa­ny : 20/03/2022 11:13 pm 
(@romdowski)
Nowy użyt­kow­nik

Dzień dobry ‚pode­pnę się pod to pyta­nie czy FOX ma funk­cję nie­rów­no­mier­ne­go limi­tu mocy wysy­ła­nej na poszcze­gól­nych fazach w celu zwięk­sze­nia auto kon­sump­cji ‚wte­dy gdy nie­rów­no­mier­nie go obcią­ża­my .Wiem że taką moż­li­wość dają nie­któ­re falow­ni­ki kon­ku­ren­cji w połą­cze­niu z inte­li­gent­ny­mi licznikami .

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 30/03/2022 10:01 am 
(@rzepon)
Nowy użyt­kow­nik

Też mnie iry­tu­je to pom­po­wa­nie ide­al­nie rów­nym prą­dem a nie w funk­cji rów­no­mier­ne­go roz­kła­du napięć na wszyt­skich fazach z ogra­ni­cze­niem prą­du mak­sy­mal­ne­go jaki mamy naz zabezpieczeniu.

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 06/04/2022 12:11 am 
Sha­re:

FoxESS Poland Sp. z o.o
ul. Towa­ro­wa 28
                    00–839 Warszawa

Tele­fon:
+48 727 012 921

Ema­il:
info@fox-ess.pro