Aby korzystać z zasilania awaryjnego EPS ładowarki jednofazowej, dla wybranej fazy, trzeba zastosować stycznik instalacyjny 2xNC 2xNC np. ABB (dla odbiorników, które będą działały naprzemiennie z sieci lub zasilania awaryjnego)
Przykład montażu stycznika w instalacji trójfazowej:
Kontakt:
@fox-ess.pro” rel=“nofollow”>serwis@fox-ess.pro
+48 22 580 8000
https://www.facebook.com/FoxESSPolska
Z zaciekawieniem przypatruję się rozwojowi magazynów energii w Polsce i EU od 10 lat. Tu zawsze “diabeł tkwi w szczegółach” i najczęściej producenci oferują wyłącznie zamknięte ekosystemy magazynowe co praktycznie wyklucza retrofit eksploatowanych już systemów PV. Jestem pod wrażeniem szybkości budowania marki FOX-ess w Polsce. Po uzyskanych informacjach widzę, że nie będzie jednak możliwości skorzystania z Waszej globalnej oferty zasobników klasy LV a retrofit magazynu będzie dostępny jednynie z zasobnikami HV. Mam zatem trzy pytania:
1. czy potwierdzacie moją tezę?
2. czy mogę gdzieś znaleźć manuala instalacji Waszej “ładowarki” z zasobnikami HV?
3. jak nawiązać z Wami wspópracę?
Dzień dobry,
Panie Mariuszu, jeśli Pana tezą jest trudność w doposażeniu instalacji o magazyn energii to właśnie nasz AC1/AC3 jest rozwiązaniem tej kwestii.
System działa w oparciu o stronę AC, więc montaż takiego rozwiązania jest prosty i możliwy w praktycznie każdej “starej” instalacji on-gridowej.
Na chwilę obecną postanowiliśmy skupić się na magazynach opartych o moduły HV.
Podręczniki dla tego urządzenia są dostępne na naszej stronie w zakładce “do pobrania” ( https://www.fox-ess.pro/do-pobrania/).
Co do nawiązania współpracy, zapraszam do kontaktu z naszym biurem pod numerem telefonu 727012921 lub adresem info@fox-ess.pro
Dzień dobry,
W związku z brakiem prądu przez dłuższy czas w domu ze względu na wiatry, chciałbym doposażyć moją instalacje na falowniku Foxess T10 o mocy 9,8kW o ładowarkę i baterie.
Widziałem na waszej stronie ładowarkę (ale jednofazową) baterie, ale jeszcze wspomnieliście o przetwornikach i bms, a tego nie widziałem na stronie.
Czy mógłbym więc prosić o spis elementów systemu, co powinienem kupić by móc cieszyć sięw domu zasilaniem podczas zaników prądu, a także tymi funkcjami, które opisaliście w filmie? (chodzi o zestaw do domu o pojemności kilku kWh)
Czy ładowarka AC1, która jest na stronie nadaje się do falownika trójfazowego T10?
I najważniejsze, czy wasz system jest skalowalny? gdyż mam pompę ciepła i musiałbym mieć większą pojemność (rozbudować w kolejnym etapie), czyli najpierw najważniejsze minimum, a potem rozbudowa o pojemność.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
@tajniaq Czy uzyskał Pan odpowiedź, jestem również ciekawy
Niestety, moje zapytanie nadal jest bez odpowiedzi 🙁
A myślałem, że prezentacja zestawu startowego do domu to będzie dobre posunięcie dla mnie i innych członków forum.
Dzień dobry, ważne w tym wszystkim jest koszt takiej inwestycji, też mnie to interesuje , ale jak ma to kosztować ok.30 tys. za ok.10 kwh to sporo. Pozdrawiam.
Hi everyone from Latvia, sorry i dont speak Polish 🙂
I have T10 (G3) on-grid system. It work wonderfull (with CHINT DTSU666)
But now, i want to upgrade my system with batteries.
As i understand, i need to purshese 3 parts — Charge controller, Battery controller and battery module? I am right?
How look wiring diagramm for 3‑phases system?
Is it possible to order all this parts from you to Latvia? In Latvia there is no sellers.
Kupując ładowarkę AC1 otrzymujemy pełen zestaw akcesoriów niezbędny to podłączenia systemu ( w tym jeden przekładnik 100A/33.33A ).
Pojemność baterii FoxESS HV wybieramy indywidualnie, od dwóch do siedmiu baterii ( od 5.2kWh do 18.2kWh ). Fox BMS będzie w zestawie do tych baterii.
O ceny należy pytać u naszych dystrybutorów.
Przykład podłączenia jednofazowej ładowarki w trójfazowej instalacji poniżej:

FoxESS Poland Sp. z o.o
ul. Towarowa 28
00–839 Warszawa
Telefon:
+48 727 012 921
Email:
info@fox-ess.pro