Notifications 
Cle­ar all 

[Roz­wią­za­ny] Mier­nik energii

(@rczopka)
Acti­ve Mem­ber

Witam, mam w swo­im falow­ni­ku pod­łą­czo­ny mier­nik Ener­gi, ale on poka­zu­je tyl­ko pobór ener­gii gdy falow­nik pro­du­ku­ję ener­gię, a w nocy nie. Czy jest moż­li­wość aby apli­ka­cja poka­zy­wa­ła zuży­cie całodobowo ?

Cytat
Roz­po­czę­cie tema­tu Opu­bli­ko­wa­ny : 02/11/2021 8:51 am 
LukaszKarzelek
(@lukaszkarzelek)
Mem­ber Admin
Wysła­ny przez: @rczopka

Witam, mam w swo­im falow­ni­ku pod­łą­czo­ny mier­nik Ener­gi, ale on poka­zu­je tyl­ko pobór ener­gii gdy falow­nik pro­du­ku­ję ener­gię, a w nocy nie. Czy jest moż­li­wość aby apli­ka­cja poka­zy­wa­ła zuży­cie całodobowo ?

Nie ma takiej moż­li­wo­ści, falow­nik musi być włą­czo­ny, aby prze­ka­zy­wać dane o kon­sump­cji do aplika­cji.

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 02/11/2021 11:40 am 
(@raf-home)
Nowy użyt­kow­nik

@lukaszkarzelek

Witam. Dopie­ro się „uru­cha­miam” 

jaki mier­nik ener­gii wybrać aby współ­pa­ra­co­wal z apli­ka­cją Fox? Falow­nik T8

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 02/11/2021 12:37 pm 
Muminek25
(@muminek25)
Acti­ve Mem­ber
Wysła­ny przez: @raf-home

@lukaszkarzelek

Witam. Dopie­ro się „uru­cha­miam” 

jaki mier­nik ener­gii wybrać aby współ­pa­ra­co­wal z apli­ka­cją Fox? Falow­nik T8

Ja mam kom­bo CHINT DTSU 666 + PVMo­ni­tor PLUS — zestaw tych dwóch urzą­dzeń daje peł­ne spek­trum pobo­ru i pro­duk­cji 24h/dobę

Mam to od dwóch dni, więc napi­szę coś wię­cej za jakieś dwa tygodnie.

A wyglą­da to tak:

1636041146-Bez-tytulu-3343.jpg
This post was modi­fied 3 lata temu by Muminek25
Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 04/11/2021 4:52 pm 
JaroslawRektor
(@jaroslawrektor)
Mem­ber Admin

@raf-home

Licz­nik CHINT DTSU666
Opi­sa­ne w tym temacie:

https://forum-foxess.pro/community/foxess-konfiguracja-falownikow/opis/

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 05/11/2021 9:57 am 
(@raf-home)
Nowy użyt­kow­nik

@jaroslawrektor dziękuję

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 05/11/2021 1:24 pm 
(@pele40i4)
Nowy użyt­kow­nik

witam, co to jest PVMo­ni­tor PLUS ? Licz­nik CHINT już posiadam.

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 30/11/2021 8:01 pm 
Muminek25
(@muminek25)
Acti­ve Mem­ber
Wysła­ny przez: @pele40i4

witam, co to jest PVMo­ni­tor PLUS ? Licz­nik CHINT już posiadam.

Jest to urzą­dze­nie pomia­ro­we, któ­re wpi­na­my w naszą sieć i jed­no­cze­śnie łączy­my je z licz­ni­kiem Chint — urzą­dze­nie to moni­to­ru­je naszą sieć 24/7h a dane prze­sy­ła w cza­sie rze­czy­wi­stym na stro­nę www.pvmonitor.pl, gdzie mamy swo­je indy­wi­du­al­ne konto. 

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 01/12/2021 10:20 am 
(@pucek111)
Nowy użyt­kow­nik

@muminek25

Witam. Wła­śnie się zasta­na­wiam na zało­że­niem licz­ni­ka dtsu666 i urzą­dze­nia PVMTERMINAL WIFI SLIM PLUS. Tyl­ko nie mogę nic zna­leźć na temat pod­łą­cze­nia tego. Moje pyta­nie brzmi czy masz może jakieś zdj lub pod­po­wie­dział byś coś w tema­cie. Z góry dziękuję. 

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 24/12/2021 12:07 am 
(@potek74)
Acti­ve Mem­ber

Dołą­czam się do proś­by o jakiś sche­mat suge­stie pod­łą­cze­nia dtus666 oraz PVMo­ni­tor PLUS. I przede wszyst­kim czy odczy­ty z tego zesta­wu pokry­wa­ją się z odczy­ta­mi z licz­ni­ka energetyki.

Dzię­ku­ję

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 24/12/2021 3:59 pm 
(@mirohalter)
Nowy użyt­kow­nik

@muminek25 A możesz napi­sać w jaki spo­sób spią­łeś u sie­bie licz­nik z PV Terminalem/Falownikiem? Też się zasta­na­wiam nad takim roz­wią­za­niem, tyl­ko nie wiem czy nale­ży przy takiej kon­fi­gu­ra­cji wpiąć licz­nik do PV Ter­mi­na­la czy poprzez sty­ki 3 i 4 do falow­ni­ka (seria T). Zakła­da­jąc rzecz jasna że chce mieć nie­za­leż­ny pod­gląd pro­fi­lu zuży­cia na stro­nie PV Moni­tor i w apli­ka­cji FoxC­lo­ud. Dru­ga spra­wa, jakich prze­wo­dów uży­łeś do sie­ci RS485? Bo zasta­na­wiam się albo nad zwy­kłym LiY­CY 2x0,75 lub np nad kablem do magi­stra­li sze­re­go­wej RS485 LZSH.

This post was modi­fied 3 lata temu 2 times by Miro­hal­ter
Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 04/01/2022 4:30 pm 
(@marcinh)
Nowy użyt­kow­nik

A ja mam pod­łą­czo­ny licz­nik CHINT i w apli­ka­cji FoxC­lo­ud mogę obser­wo­wać dzien­ną pro­duk­cję i zuży­cie — zakład­ka “Moc”.

Ale już po prze­łą­cze­niu się na zakład­kę “Mie­sięcz­ny..” lub “Rocz­ny…” widzę już tyl­ko dane o pro­duk­cji. Brak infor­ma­cji o zużyciu.

Czy też tak macie?

1655915210-IMG_1485.png
This post was modi­fied 2 lata temu by mar­cinh
Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 22/06/2022 6:25 pm 
Sha­re:

FoxESS Pol­ska Sp. z o.o.
ul. Konar­skie­go 18C
44–100 Gli­wi­ce

Tele­fon:
+48 727 012 921

Ema­il: