Witam, mam w swoim falowniku podłączony miernik Energi, ale on pokazuje tylko pobór energii gdy falownik produkuję energię, a w nocy nie. Czy jest możliwość aby aplikacja pokazywała zużycie całodobowo ?
Witam, mam w swoim falowniku podłączony miernik Energi, ale on pokazuje tylko pobór energii gdy falownik produkuję energię, a w nocy nie. Czy jest możliwość aby aplikacja pokazywała zużycie całodobowo ?
Nie ma takiej możliwości, falownik musi być włączony, aby przekazywać dane o konsumpcji do aplikacji.
Witam. Dopiero się „uruchamiam”
jaki miernik energii wybrać aby współparacowal z aplikacją Fox? Falownik T8
Witam. Dopiero się „uruchamiam”
jaki miernik energii wybrać aby współparacowal z aplikacją Fox? Falownik T8
Ja mam kombo CHINT DTSU 666 + PVMonitor PLUS — zestaw tych dwóch urządzeń daje pełne spektrum poboru i produkcji 24h/dobę
Mam to od dwóch dni, więc napiszę coś więcej za jakieś dwa tygodnie.
A wygląda to tak:
Licznik CHINT DTSU666
Opisane w tym temacie:
https://forum-foxess.pro/community/foxess-konfiguracja-falownikow/opis/
witam, co to jest PVMonitor PLUS ? Licznik CHINT już posiadam.
witam, co to jest PVMonitor PLUS ? Licznik CHINT już posiadam.
Jest to urządzenie pomiarowe, które wpinamy w naszą sieć i jednocześnie łączymy je z licznikiem Chint — urządzenie to monitoruje naszą sieć 24/7h a dane przesyła w czasie rzeczywistym na stronę www.pvmonitor.pl, gdzie mamy swoje indywidualne konto.
Witam. Właśnie się zastanawiam na założeniem licznika dtsu666 i urządzenia PVMTERMINAL WIFI SLIM PLUS. Tylko nie mogę nic znaleźć na temat podłączenia tego. Moje pytanie brzmi czy masz może jakieś zdj lub podpowiedział byś coś w temacie. Z góry dziękuję.
Dołączam się do prośby o jakiś schemat sugestie podłączenia dtus666 oraz PVMonitor PLUS. I przede wszystkim czy odczyty z tego zestawu pokrywają się z odczytami z licznika energetyki.
Dziękuję
@muminek25 A możesz napisać w jaki sposób spiąłeś u siebie licznik z PV Terminalem/Falownikiem? Też się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, tylko nie wiem czy należy przy takiej konfiguracji wpiąć licznik do PV Terminala czy poprzez styki 3 i 4 do falownika (seria T). Zakładając rzecz jasna że chce mieć niezależny podgląd profilu zużycia na stronie PV Monitor i w aplikacji FoxCloud. Druga sprawa, jakich przewodów użyłeś do sieci RS485? Bo zastanawiam się albo nad zwykłym LiYCY 2x0,75 lub np nad kablem do magistrali szeregowej RS485 LZSH.
A ja mam podłączony licznik CHINT i w aplikacji FoxCloud mogę obserwować dzienną produkcję i zużycie — zakładka “Moc”.
Ale już po przełączeniu się na zakładkę “Miesięczny..” lub “Roczny…” widzę już tylko dane o produkcji. Brak informacji o zużyciu.
Czy też tak macie?
FoxESS Polska Sp. z o.o.
ul. Konarskiego 18C
44–100 Gliwice
Telefon:
+48 727 012 921
Email:
info@fox-ess.pro