Odczyt para­me­trów w…

Notifications 
Cle­ar all 

Odczyt para­me­trów w sie­ci LAN — MQTT, WEB API, WS, czy cokol­wiek innego

magu
(@magu)
Nowy użyt­kow­nik

Dzień dobry, jak moż­na moni­to­ro­wać falow­nik z sie­ci LAN bez chmu­ry? Czy­ta­łem że jest moż­li­wość uży­cia MQTT, jed­nak nigdzie w kon­fi­gu­ra­cji nie widzę moż­li­wo­ści zde­fi­nio­wa­nia bro­ke­ra. Może ist­nie­je jakieś api? Obec­nie pośred­nio moni­to­ru­je falow­nik za pomo­cą licz­ni­ka dwu­kie­run­ko­we­go pod­pię­te­go po mod­bu­sie, jed­nak bra­ku­je mi infor­ma­cji o aktu­al­nej pro­duk­cji z pane­li. Chcia­łem tą infor­ma­cję wycią­gnąć z falow­ni­ka. Mogę o tą war­tość odpy­ty­wać chmu­rę FoxC­lo­ud, jed­nak czy­ta­łem że skoń­czy się to banem na moje IP, bo będzie zbyt dużo zapytań. 

Cytat
Roz­po­czę­cie tema­tu Opu­bli­ko­wa­ny : 06/04/2022 5:24 pm
Tro­oP polubić
(@mateusz87)
Nowy użyt­kow­nik

pod­bi­jam, pisa­łem w innym wąt­ku o tym, ale ponie­waż nikt od pro­du­cen­ta na forum nie podej­mu­je tema­tu, pod­bi­jam wszyst­kie wąt­ki osób, któ­re mają ten sam pro­blem, a któ­ry wyglą­da na lekceważony 🙂 

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 06/09/2022 7:52 pm 
(@shaggus)
Nowy użyt­kow­nik

Dzień dobry

Dołą­czam się do pyta­nia. Uży­wam HA oraz jedy­nej inte­gra­cji jaką zna­la­złem, któ­ra nie­ste­ty nie odczy­tu­je danych z chmur­ki z wystar­cza­ją­cą czę­sto­tli­wo­ścią do wyko­na­nia wia­ry­god­nej ana­li­zy zuży­cia ener­gii w domu. 

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 01/10/2022 5:44 pm 
(@troop)
Nowy użyt­kow­nik

Dzień dobry, przy­łą­czam się do pyta­nia. Kon­ku­ren­cja posia­da takie roz­wią­za­nie. Jest to bar­dzo przy­dat­ne, do auto­ma­ty­za­cji i zwięk­sze­nia auto konsumpcji.

@magu Korzy­stasz z licz­ni­ka dwu­kie­run­ko­we­go DTSU666?

This post was modi­fied 2 lata temu by Tro­oP
Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 05/10/2022 8:47 am 
Sha­re:

FoxESS Pol­ska Sp. z o.o.
ul. Konar­skie­go 18C
44–100 Gli­wi­ce

Tele­fon:
+48 727 012 921

Ema­il:
info@fox-ess.pro