Ogra­ni­cza­nie mocy f…

Notifications 
Cle­ar all 

Ogra­ni­cza­nie mocy falow­ni­ka FoxessT4

(@foxosie)
Nowy użyt­kow­nik

Witam, od kil­ku dni mam uru­cho­mio­ną insta­la­cję…:) Moc pane­li na dachu wschód-zachód 9,5KWp,  pane­le podzie­lo­ne na dwóch poła­ciach. Mar­twi mnie ogra­ni­cza­nie  mocy codzien­nie  w godzi­nach pomię­dzy 10–14 (4KW) . Falow­nik jaki insta­la­tor zain­sta­lo­wał to T4   twier­dząc, że będzie ok. Ja oso­bi­ście uwa­żam , że falow­nik powi­nien być o więk­szej mocy, insta­la­tor oczy­wi­ście pozo­sta­je przy swo­im. Pro­szę o opinie.

Cytat
Roz­po­czę­cie tema­tu Opu­bli­ko­wa­ny : 12/03/2022 12:39 pm 
(@tomekcebula12)
Acti­ve Mem­ber

Wg kar­ty kata­lo­go­wej falow­nik t4:  mak­sy­mal­na reko­men­do­wa­na moc DC wyno­si 6000w. Zapy­taj insta­la­to­ra czy umie czy­tać i dla­cze­go nara­ził Cię na utra­tę gwarancji.

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 17/03/2022 1:53 pm 
Muminek25
(@muminek25)
Acti­ve Mem­ber
Wysła­ny przez: @foxosie

Witam, od kil­ku dni mam uru­cho­mio­ną insta­la­cję…:) Moc pane­li na dachu wschód-zachód 9,5KWp,  pane­le podzie­lo­ne na dwóch poła­ciach. Mar­twi mnie ogra­ni­cza­nie  mocy codzien­nie  w godzi­nach pomię­dzy 10–14 (4KW) . Falow­nik jaki insta­la­tor zain­sta­lo­wał to T4   twier­dząc, że będzie ok. Ja oso­bi­ście uwa­żam , że falow­nik powi­nien być o więk­szej mocy, insta­la­tor oczy­wi­ście pozo­sta­je przy swo­im. Pro­szę o opinie.

Ja przy takiej mocy mam T8, a i tak zasta­na­wiam się nad wymia­ną na T10 — bo obci­na mi na 8,12 kWh 

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 18/03/2022 12:05 pm 
Sha­re:

FoxESS Pol­ska Sp. z o.o.
ul. Konar­skie­go 18C
44–100 Gli­wi­ce

Tele­fon:
+48 727 012 921

Ema­il:
info@fox-ess.pro