Czy problem z dostępem do strony z monitoringiem jest nowy czy to stara sprawa .U mnie jak i znajomego od wczoraj problemy z zalogowaniem .
Czy coś się dzieje z serwerami? U mnie także nie działa monitoring, falownik chodzi. Czy jest ktoś kto odpowie?
Mamy obecnie prace serwisowe, do końca dzisiejszego dnia usługi powinny zostać przywrócone do działania.
Czy dzisiaj (niedziela 13.02) znowu są prowadzone pracę serwisowe?
Aplikacja (jak i dostęp webbased do foxesscloud) działa z przerwami. W piątek 11.02 też były problemy z dostępem. Korzystam z apki od tygodnia i jestem nieco rozczarowany jakością i ilością niedoróbek.
Tomasz
Potwierdzam, też mam problemy z aplikacją i logowaniem z komputera 🤬 🤬
Mam tak samo potwierdzam cały dzień problemy z logowaniem
Witam
Czy moze ktos powiedzieć cos na temat tego że nie działa monitoring na stronie a takze w aplikacji ?
Jest to moze związane z aktualizacją systemu ?
Coraz częściej występują okresy braku dostępu do chmury danych, ciekawe jak szlag trafi taką chmurę to użytkownicy zostaną z ręką w nocniku.
Najlepszym rozwiązaniem byłby program który na lokalnym komputerze pobierałby również dane z falownika i miał dostęp do innych danych konfiguracyjnych falownika, co gwarantowałoby ciągłe monitorowanie pracy falownika a nie tylko w czsie gdy chmura FOX jest “czynna.
Pozdrawiam użytkowników jak na razie (poza brakiem takiego lokalnego softu do monitorowania falownika — a może jest tylko ja o tym nie wiem) jestem zadowolony (zwłaszcza z braku zakłóceń w pasmach krótkofalowych i UKF)
Potwierdzam że w dniu 13 lutego od rana do chwili pisania tego postu chmura foxa nie działała!
Potwierdzam u mnie również nie działał monitoring.
Dla mnie to ewidentnie problemy z przeładowanym serwerem.
Na szczęście podłączyłem pvmonitor a ten działa i pokazuje świetnie.
Pozdrawiam
Dziś też były przerwy w chmurze, więc widzę, że to coraz większy problem i zastanawiam się nad wymianą falownika na inną markę. Coraz więcej ludzi ostatnio montuje Foxessy bo jednak tańsze i efekt mamy jaki mamy.
i teraz znowu przerwa.… nie ma serwera. Moderatorzy STOP w usuwaniu postów, bo na Facebooku wrzucę post z niedziałającą apką
a coś więcej na temat PVMONITOR, bo to następna “chmura” i trzeba zakupić ich moduł PVmonitor WiFi by oglądać dane swojego invertera przesyłanych do ich chmury.
Ja mam FOXa podłączonego po LAN a nie widzę by oni oferowali moduł LAN tylko WiFi.
Szukam oprogramowania które umożliwiało by na lokalnym PC w Sieci odczyt i rejestrację danych z FOX’a
Pozdrawiam serdecznie
@adzbig witaj ja też pierwotnie monitoring do chmury foxess , miałem podłączony po kablu a nie wifi ‚(falownik wisi w piwnicy).Potem kupiłem licznik chint dedykowany przez foxess do tego falownika, podłączyłem licznik z falownikiem tak jak czytałem tutaj na forum ale okazało się że dane produkcji Pv oraz zużycia energii w domu są przedstawiane w formie krzywej z danego dnia a nie można ich odczytać w formie wykresu który podsumowuje dzienna produkcję Pv, zużycie energii z sieci. Mi najbardziej zależało na pomiarze autokonsumpcji żebym mógł porównać pomiary z tym co wskazuje licznik w płocie. Enea mój operator założył mi licznik z 2014 roku który był wcześniej podłączony w innym domu. Stan początkowy liczydła wynosił ponad 75000 kilowatów.Musze jakoś sprawdzić tego trupa z energetyki.Żeby można było korzystać z Pv monitor trzeba kupić pvterminal wifi plus oraz licznika chint 666 dtsu.Licznik kupiłem na allegro był najtańszy. Moja instalacja Pv została uruchomiona 19 stycznia z monitoringiem z chmury foxess jest coraz gorzej mam wrażenie że coraz więcej falowników wysyła dane na serwer a on nie wyrabia.Raz dzwoniłem do chłopaków z serwisu foxess i powiedziano mi że jak im wyśle zrzuty ekranu w których będzie widać wykresy z przerwami pracy monitoringu to oni zajmą się tym i przekażą sprawę do firmy która zajmuje się obsługą chmury.Nie miałem czasu i sił a i tak w monitoringu foxess nie zobaczę tego co mnie najbardziej interesuje. Jak naradzie Pv monitor działa dobrze. Poniżej możesz sprawdzić jak to u mnie wygląda. https://pvmonitor.pl/user.php?idinst=16586#/sumapv
Dzięki za odpowiedź
chętnie nawiązałbym kontakt poza forum (adzbig@gmail.com)
ja mam do rejestracji licznik Supla MEW-01, załączam zrzut z niego, niestety nie pokazuje mi auto konsumpcji, wyliczam to z różnicy stanu licznika na fox i stanu oddanej energii do PGE.
PGE też zamontowało mi licznik ze stanem początkowym ok 250 00 kWh i go reklamowałem bo sumaryczne zużycie wyszło mi dwukrotnie więcej niż za ubiegłoroczny ten sam okres okres.
u mnie też nie działa. Konfigurowałem na nowo sieć i się niby łączy, jednak nie ma połączenia z chmurą. Nie da się wejść na foxesscloud.com Ewidentnie to wina wadliwej chmury. Czy to stoi jak jakiś serwerze w garażu szefa czy co? Jakoś tej chmury to porażka. Proszę o informacje co się dzieje i jakie są realne terminy przywrócenia jej pełnej funkcjonalności. Pozdrawiam
FoxESS Poland Sp. z o.o
ul. Towarowa 28
00–839 Warszawa
Telefon:
+48 727 012 921
Email:
info@fox-ess.pro