Nie dzia­ła monitori…

Notifications 
Cle­ar all 

[Roz­wią­za­ny] Nie dzia­ła monitoring

Stro­na 2 / 4 
(@marcinkoz1)
Nowy użyt­kow­nik

Czy pro­blem z dostę­pem do stro­ny z moni­to­rin­giem jest nowy czy to sta­ra spra­wa .U mnie jak i zna­jo­me­go od wczo­raj pro­ble­my z zalogowaniem .

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 10/01/2022 5:50 pm 
(@gruhaaa)
Nowy użyt­kow­nik

Czy coś się dzie­je z ser­we­ra­mi? U mnie tak­że nie dzia­ła moni­to­ring, falow­nik cho­dzi. Czy jest ktoś kto odpowie?

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 10/01/2022 7:26 pm 
LukaszKarzelek
(@lukaszkarzelek)
Mem­ber Admin

@gruhaaa 

Mamy obec­nie pra­ce ser­wi­so­we, do koń­ca dzi­siej­sze­go dnia usłu­gi powin­ny zostać przy­wró­co­ne do działania.

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 11/01/2022 9:00 am 
(@tomtrz)
Nowy użyt­kow­nik

@lukaszkarzelek

Czy dzi­siaj (nie­dzie­la 13.02) zno­wu są pro­wa­dzo­ne pra­cę serwisowe?

Apli­ka­cja (jak i dostęp web­ba­sed do foxes­sc­lo­ud) dzia­ła z prze­rwa­mi. W pią­tek 11.02 też były pro­ble­my z dostę­pem. Korzy­stam z apki od tygo­dnia i jestem nie­co roz­cza­ro­wa­ny jako­ścią i ilo­ścią niedoróbek. 

Tomasz

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 13/02/2022 2:21 pm
AdZ­big polubić
Muminek25
(@muminek25)
Acti­ve Mem­ber

Potwier­dzam, też mam pro­ble­my z apli­ka­cją i logo­wa­niem z komputera 🤬 🤬 

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 13/02/2022 3:45 pm 
(@xcszuwar)
Nowy użyt­kow­nik

Mam tak samo potwier­dzam cały dzień pro­ble­my  z logowaniem

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 13/02/2022 4:29 pm 
(@adzbig)
Acti­ve Mem­ber
Wysła­ny przez: @energiadom2019

Witam

Czy moze ktos powie­dzieć cos na temat tego że nie dzia­ła moni­to­ring na stro­nie a tak­ze w aplikacji ?

Jest to moze zwią­za­ne z aktu­ali­za­cją systemu ? 

Coraz czę­ściej wystę­pu­ją okre­sy bra­ku dostę­pu do chmu­ry danych, cie­ka­we jak szlag tra­fi taką chmu­rę to użyt­kow­ni­cy zosta­ną z ręką w nocniku.

Naj­lep­szym roz­wią­za­niem był­by pro­gram któ­ry na lokal­nym kom­pu­te­rze pobie­rał­by rów­nież dane z falow­ni­ka i miał dostęp do innych danych kon­fi­gu­ra­cyj­nych falow­ni­ka, co gwa­ran­to­wa­ło­by cią­głe moni­to­ro­wa­nie pra­cy falow­ni­ka a nie tyl­ko w czsie gdy chmu­ra FOX jest “czyn­na.

Pozdra­wiam użyt­kow­ni­ków jak na razie (poza bra­kiem takie­go lokal­ne­go softu do moni­to­ro­wa­nia falow­ni­ka — a może jest tyl­ko ja o tym nie wiem) jestem zado­wo­lo­ny  (zwłasz­cza z bra­ku zakłó­ceń w pasmach krót­ko­fa­lo­wych i UKF)

Potwier­dzam że w dniu 13 lute­go od rana do chwi­li pisa­nia tego postu chmu­ra foxa nie działała!

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 13/02/2022 4:31 pm 
(@potek74)
Acti­ve Mem­ber

Potwier­dzam u mnie rów­nież nie dzia­łał monitoring.

Dla mnie to ewi­dent­nie pro­ble­my z prze­ła­do­wa­nym serwerem.

Na szczę­ście pod­łą­czy­łem pvmo­ni­tor a ten dzia­ła i poka­zu­je świetnie.

Pozdra­wiam

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 13/02/2022 10:27 pm
AdZ­big polubić
(@ravoj)
Nowy użyt­kow­nik

Dziś też były prze­rwy w chmu­rze, więc widzę, że to coraz więk­szy pro­blem i zasta­na­wiam się nad wymia­ną falow­ni­ka na inną mar­kę. Coraz wię­cej ludzi ostat­nio mon­tu­je Foxes­sy bo jed­nak tań­sze i efekt mamy jaki mamy. 

This post was modi­fied 4 lata temu by ravoj
Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 14/02/2022 2:04 pm 
(@ravoj)
Nowy użyt­kow­nik

i teraz zno­wu prze­rwa.… nie ma ser­we­ra. Mode­ra­to­rzy STOP w usu­wa­niu postów, bo na Face­bo­oku wrzu­cę post z nie­dzia­ła­ją­cą apką 

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 14/02/2022 3:27 pm 
(@adzbig)
Acti­ve Mem­ber

@potek74

a coś wię­cej na temat PVMONITOR, bo to następ­na “chmu­ra” i trze­ba zaku­pić ich moduł PVmo­ni­tor WiFi by oglą­dać dane swo­je­go inver­te­ra prze­sy­ła­nych do ich chmury.

Ja mam FOXa pod­łą­czo­ne­go po LAN a nie widzę by oni ofe­ro­wa­li moduł LAN tyl­ko WiFi.

Szu­kam opro­gra­mo­wa­nia któ­re umoż­li­wia­ło by na lokal­nym PC w Sie­ci odczyt i reje­stra­cję danych z FOX’a

Pozdra­wiam serdecznie

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 16/02/2022 11:12 am 
(@potek74)
Acti­ve Mem­ber

@adzbig witaj ja też pier­wot­nie moni­to­ring  do chmu­ry foxess , mia­łem pod­łą­czo­ny po kablu a nie wifi ‚(falow­nik wisi w piwnicy).Potem kupi­łem licz­nik chint dedy­ko­wa­ny przez foxess do tego falow­ni­ka, pod­łą­czy­łem licz­nik z falow­ni­kiem tak jak czy­ta­łem tutaj na forum ale oka­za­ło się że dane pro­duk­cji Pv oraz zuży­cia ener­gii w domu są przed­sta­wia­ne w for­mie krzy­wej z dane­go dnia a nie moż­na ich odczy­tać w for­mie wykre­su któ­ry pod­su­mo­wu­je dzien­na pro­duk­cję Pv, zuży­cie ener­gii z sie­ci. Mi naj­bar­dziej zale­ża­ło na pomia­rze auto­kon­sump­cji żebym mógł porów­nać pomia­ry z tym co wska­zu­je licz­nik w pło­cie. Enea mój ope­ra­tor zało­żył mi licz­nik z 2014 roku któ­ry był wcze­śniej pod­łą­czo­ny w innym domu. Stan począt­ko­wy liczy­dła wyno­sił ponad 75000 kilowatów.Musze jakoś spraw­dzić tego tru­pa z  energetyki.Żeby moż­na było korzy­stać z Pv moni­tor trze­ba kupić pvter­mi­nal wifi plus oraz licz­ni­ka chint 666 dtsu.Licznik kupi­łem na alle­gro był naj­tań­szy. Moja insta­la­cja Pv zosta­ła uru­cho­mio­na 19 stycz­nia z moni­to­rin­giem z chmu­ry foxess jest coraz gorzej mam wra­że­nie że coraz wię­cej falow­ni­ków wysy­ła dane na ser­wer a on nie wyrabia.Raz dzwo­ni­łem do chło­pa­ków z ser­wi­su foxess i powie­dzia­no mi że jak im wyśle zrzu­ty ekra­nu w któ­rych będzie widać wykre­sy z prze­rwa­mi pra­cy moni­to­rin­gu to oni zaj­mą się tym i prze­ka­żą spra­wę do fir­my któ­ra zaj­mu­je się obsłu­gą chmury.Nie mia­łem cza­su i sił a i tak w moni­to­rin­gu foxess nie zoba­czę tego co mnie naj­bar­dziej inte­re­su­je. Jak nara­dzie Pv moni­tor dzia­ła dobrze. Poni­żej możesz spraw­dzić jak to u mnie wyglą­da. https://pvmonitor.pl/user.php?idinst=16586#/sumapv

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 16/02/2022 2:37 pm 
(@adzbig)
Acti­ve Mem­ber

@potek74

Dzię­ki za odpowiedź

chęt­nie nawią­zał­bym kon­takt poza forum (adzbig@gmail.com)
ja mam do reje­stra­cji licz­nik Supla MEW-01, załą­czam zrzut z nie­go, nie­ste­ty nie poka­zu­je mi auto kon­sump­cji, wyli­czam to z róż­ni­cy sta­nu licz­ni­ka na fox i sta­nu odda­nej ener­gii do PGE.

PGE też zamon­to­wa­ło mi licz­nik ze sta­nem począt­ko­wym ok 250 00 kWh i go rekla­mo­wa­łem bo suma­rycz­ne zuży­cie wyszło mi dwu­krot­nie wię­cej niż za ubie­gło­rocz­ny ten sam okres okres.

1645026263-MEW-01-Zwr-2022-02-16-162733_cr.png
Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 16/02/2022 4:44 pm 
(@avatarus)
Nowy użyt­kow­nik

u mnie też nie dzia­ła. Kon­fi­gu­ro­wa­łem na nowo sieć i się niby łączy, jed­nak nie ma połą­cze­nia z chmu­rą. Nie da się wejść na foxesscloud.com Ewi­dent­nie to wina wadli­wej chmu­ry. Czy to stoi jak jakiś ser­we­rze w gara­żu sze­fa czy co? Jakoś tej chmu­ry to poraż­ka. Pro­szę o infor­ma­cje co się dzie­je i jakie są real­ne ter­mi­ny przy­wró­ce­nia jej peł­nej funk­cjo­nal­no­ści. Pozdrawiam

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 16/02/2022 7:37 pm 
(@adzbig)
Acti­ve Mem­ber

@avatarus

Tak potwier­dzam zwłasz­cza że pusz­cza­ją taki komunikat

The FoxESS por­tal is cur­ren­tly under­go­ing essen­tial perio­dic main­te­nan­ce from 14th Febru­ary to 8th March 2022. You may expe­rien­ce delays acces­sing the por­tal during this period. Howe­ver, your sys­tem will be wor­king as nor­mal and your per­for­man­ce data will be ava­ila­ble when onli­ne. We apo­lo­gi­se for the inconvenience.

Trze­ba szu­kać innych roz­wią­zań do moni­to­ro­wa­nia pra­cy falow­ni­ka lokalnie.

Odpo­wiedzCytat
Opu­bli­ko­wa­ny : 16/02/2022 8:00 pm 
Stro­na 2 / 4 
Sha­re:

FoxESS Poland Sp. z o.o
ul. Towa­ro­wa 28
                    00–839 Warszawa

Tele­fon:
+48 727 012 921

Ema­il:
info@fox-ess.pro